Training Rots & Water

Bericht van de GGD:

 

Training Rots & Water

Wilt u dat uw kind zich zekerder voelt en meer zelfvertrouwen ervaart?  Dan is de Rots en Water training misschien iets voor uw kind. In deze tijd waarin pesten en groepsdruk veel voorkomen is het fijn om stevig in je schoenen te staan.

Meer informatie

In de training leren kinderen om op situaties als stress, groepsdruk en pesten te reageren vanuit rust en dan hun eigen keuzes te maken. Kinderen leren zich meer bewust te zijn van hun eigen grenzen en die van een ander. Belangrijk in de training is ook de non-verbale communicatie door middel van lichaamstaal. Door te werken aan zelfvertrouwen leren ze zich beter en adequater te uiten.


In 8 weken worden er diverse thema’s behandeld. De lessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats (met uitzondering van de schoolvakanties).

De training heeft meer effect als u als ouder/opvoeder betrokken bent bij de training van uw kind. U kunt via een intake formulier duidelijk maken wat u denkt dat uw kind kan leren in de training. Voorafgaand aan de training vindt ook nog een intake gesprek plaats met ouder(s)/opvoeder(s) en kind. In dit gesprek vertellen kinderen wat zij graag willen leren en is er ruimte voor vragen.
Het is belangrijk dat ouders  aanwezig zijn bij de 1e en de laatste les van deze weerbaarheidstraining. De 4e les duurt 1,5 uur, waarbij u als ouder/opvoeder het laatste half uur aansluit.

 

Zie voor meer informatie de bijgevoegde bijlage

Screenshot 2020-01-09 at 11.22.18 Screenshot 2020-01-09 at 11.22.18