Wij gaan staken

Beste ouders/verzorgers van de Zilvermeeuw,

Wij gaan staken, voor de toekomst van het onderwijs en jullie kinderen. 

Waarom?

Wij hebben het mooiste vak van de hele wereld!

Elke dag mogen wij werken met kinderen, jullie kinderen. Nieuwsgierige, spontane, leergierige kinderen die zich ontwikkelen tot een uniek mens in deze maatschappij. Kinderen leren dat ze zichzelf mogen zijn en voor zichzelf op mogen komen.

Nu komen wij, als team, voor onszelf en onze onderwijscollega’s in Nederland op.

Er is nu een lerarentekort. Dit jaar draait onze school op vier vaste leerkrachten in vier groepen. Dit maakt ons kwetsbaar, zeker als je je beseft dat het moeilijk is om invallers te vinden wanneer dit nodig is. De tekorten worden in de komende jaren alleen maar groter. Niet een klein beetje, maar onderzoeken tonen aan dat het meer dan vervijfvoudigd in de komende jaren. De werkdruk op de werkenden wordt groter en de kwaliteit van het onderwijs komt onder druk te staan.

Oplossingen als een vierdaagse schoolweek, groepen splitsen, scholen sluiten, onbevoegden voor de klas, zijn nu al noodzakelijk in de grote steden. Oplossingen waardoor de kwaliteit verslechtert en de aantrekkelijkheid van het beroep steeds minder wordt.

Wij zijn trots op ons vak. We hopen dat heel veel jongeren ook voor dit mooie beroep gaan kiezen en onze toekomstige collega’s gaan worden.

Ons bestuur, Stichting Surplus, heeft besloten de salarissen op 30 en 31 januari, als we gaan staken, niet door te betalen, maar we gaan niet zeuren.

Het gaat om de toekomst van het onderwijs!

Wij hopen dat jullie als ouders, ons hierin steunen. Er moet iets veranderen om de kwaliteit die wij neerzetten op de Zilvermeeuw in de toekomst te kunnen garanderen. Wij hopen dat jullie als ouders begrijpen dat we een signaal willen afgeven, willen knokken voor de toekomst van jullie kinderen.

Staken lost het probleem niet op, maar niets doen en toekijken al helemaal niet. Doordat ons bestuur heeft besloten niet uit te betalen leveren wij geld in, maar dit doen we om aan te geven hoe belangrijk jullie kinderen en hun toekomst voor ons zijn.

Het team van de Zilvermeeuw

Mocht het u niet lukken om voor deze dagen opvang te vinden voor uw kind, dan kunt u contact opnemen met Jan Jaap en Bastienne via directie@ojbszilvermeeuw.nl 

staken staken