Zilvermeeuw niet zeer zwak

Beste ouders en verzorgers,

 

Zoals u weet hebben wij vandaag bezoek gehad van de onderwijsinspectie.

Twee inspecteurs zijn de hele dag op school geweest. Na de kennismaking in de ochtend hebben zij gedurende 2 uur de groepen bezocht.

Zij hebben hierbij gekeken naar het lesgeven van de leerkrachten en het aanbod voor de leerlingen.

Het volgende deel van het onderzoek betrof een documenten analyse, daarna hebben de directie en onze intern begeleider een presentatie gegeven van de huidige stand van zaken op onze school.

Na deze presentatie volgde er een gesprek waarbij zij zeer kritisch bevraagd werden.

In de middag is er een gesprek geweest met een aantal ouders en leerlingen.

Het team had na schooltijd een gesprek over de ontwikkelingen op school.

Zojuist heeft de inspecteur aan ons en aan de bestuurder van Surplus Paul Moltmaker laten weten de school niet meer te beoordelen met zeer zwak. Zoals ik u eerder heb laten weten konden we niet in een keer naar voldoende maar is de beoordeling nu onvoldoende. Dit heeft o.a te maken met de eindopbrengsten die voor dit schooljaar nog niet bekend zijn. Zodra het rapport van de inspectie bij ons binnen is zullen wij dit met u delen.

De inspectie was zeer tevreden over de ontwikkelingen van de afgelopen periode. Het lesgeven en het zicht op de ontwikkeling van de leerlingen is voldoende.

 

Ik ben van mening dat het volkomen terecht is dat wij niet meer zeer zwak zijn. Als ik kijk waar wij nu staan en hoe de school zich ontwikkeld heeft.

Ik wil het team van de Zilvermeeuw een enorm compliment maken voor wat zij de afgelopen periode hebben bereikt. Het is echt knap wat ze hebben neergezet. Ook onze leerlingen zijn er voor gegaan en daar zijn we trots op.

De ouders/verzorgers wil ik bedanken voor het vertrouwen in onze mooie school.

We bouwen samen verder.

 

Vriendelijke groet,

 

Jan Jaap