Berichtgeving rondom het Coronavirus en school

12 maart 2020

Aan alle ouders/verzorgers van de leerlingen van de scholen van Surplus

 

Beste ouder, verzorger,

 

Gistermiddag hebben het RIVM en de Rijksoverheid de maatregelen aangescherpt om verdere verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Voor het basisonderwijs en de kinderopvang is de volgende maatregel afgekondigd:

 

“Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.”

“Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding.
Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.”

 

Wij vragen u het volgende:

Meld uw kind ziek en houd het thuis bij klachten neusverkouden, hoesten, keelpijn of koorts.

Heeft u zelf dit soort klachten, dan adviseert de overheid om sociaal contact te mijden. Wij vragen u om dan in elk geval het contact met scholen en kinderopvang te mijden.

Verergeren uw klachten of de klachten van uw kind, is er sprake van benauwdheid of meer dan 38 graden koorts, neem dan contact op met uw huisarts.

Wanneer leerkracht verkouden worden, mogen zij niet meer werken. Om de kans dat leerkrachten ziek worden zoveel mogelijk te beperken vragen we jullie de kinderen bij de buitendeur af te zetten en niet mee naar binnen te gaan.

 

De maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart.

De gedragsrichtlijnen blijven onverkort van kracht:

- Schud geen handen.

- Was handen regelmatig.
- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes.

 

Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het landelijk informatiepunt van het RIVM via 0800-1351, dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Actuele informatie van het RIVM op internet vindt u hier

Een volledig overzicht van de maatregelen die de overheid op dit moment voorschrijft, vindt u hier:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland

 

Wij volgen de situatie op de voet en brengen u op de hoogte als de maatregelen nog verder worden verscherpt. Ook onze medewerkers blijven thuis bij klachten neusverkouden, hoesten, keelpijn of koorts, om verspreiding te voorkomen. Mocht hierdoor onderbezetting ontstaan, dan zullen we maatregelen moeten nemen. Ook daarover zullen wij u meteen berichten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Paul Moltmaker

Bestuurder Stichting Surplus