Brief van het bestuur

1 april 2020

 

Beste ouder/verzorger,

We zitten alweer in de derde week van het thuisonderwijs. Graag geef ik u een update van de situatie rondom het basisonderwijs van uw kind(eren).

Gisteravond heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle maatregelen die golden tot 6 april tegen de verspreiding van het coronavirus, worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. De consequentie is dat ook alle basisscholen in Nederland nog ten minste tot en met 28 april gesloten blijven.

Wat betekent dit voor u en uw kind(eren):

Dinsdag 28 april valt in de meivakantie. Tot en met vrijdag 24 april ontvangt uw kind thuisonderwijs. In de daaropvolgende meivakantie is uw kind vrij van school en vervallen de lessen.

De noodopvang en de opvang van kwetsbare leerlingen op school lopen in elk geval door tot en met 24 april. U hoort zo snel mogelijk hoe eventuele noodopvang tijdens de meivakantie vorm krijgt. De ministeries, de kinderopvangsector en het onderwijs denken samen nog na over de mogelijke scenario’s.

De richtlijnen van het RIVM blijven van kracht:
Houd uw kind thuis (van noodopvang) als het een van de volgende klachten heeft:
- Neusverkoudheid
- Loopneus
- Niezen
- Keelpijn
- Lichte hoest
- Verhoging


Als iemand in het gezin verkoudheidsklachten met koorts heeft (meer dan 38 graden), moet iedereen in het huishouden thuisblijven totdat iedereen 24 uur klachtenvrij is. Bel de huisarts als klachten verergeren. 

 

Het stafbureau van Stichting Surplus is vanaf heden tot en met 28 april alleen nog telefonisch bereikbaar (0223-203000). Medewerkers zijn niet meer fysiek aanwezig op het kantoor in Anna Paulowna.

Hoe de situatie eruit ziet na de meivakantie, is ook voor mij nog onduidelijk. Premier Rutte liet gisteren weten dat we na 28 april nog niet meteen terug gaan naar de normale situatie. Hij zei: “We moeten in de meivakantie ook nog zo veel mogelijk binnen blijven.” Een week vóór 28 april zal het kabinet de situatie bekijken en horen we hoe het verder gaat met de scholen na 28 april en na de meivakantie. 

Net als onze premier sluit ik graag af met het uitspreken van mijn bewondering voor het aanpassingsvermogen van ouders en kinderen. Ik wens jullie veel sterkte in de aankomende periode.

Met vriendelijke groet,
Paul Moltmaker
Bestuurder Stichting Surplus

update update