Mijn kind is verkouden, en nu?

Het RIVM heeft richtlijnen omtrent verkouden kinderen en kinderopvang/school opgesteld. Voor ons als school is het soms lastig in te schatten wanneer uw kind wel of niet naar school kan. We zijn dagelijks bezig om deze beslissing zo goed mogelijk te maken en onderbouwen.

Hiervoor hebben we een hulpmiddel gevonden. In de bijlage vinden jullie een document, een ’beslisboom’. Deze beslisboom is ontwikkeld op basis van de richtlijnen van het RIVM en is een leidraad voor medewerkers in de kinderopvang en scholen. Met onderstaande beslisboom kun je beoordelen of een verkouden kind wel of niet mag komen. Er is een beslisboom voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en één voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

De uitkomst van de beslisboom geldt niet voor broertjes en/of zusjes. Voor ieder kind moet de beslisboom apart doorlopen worden.

Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met Bastienne om samen te overleggen, zij is te bereiken via: 0227-600032 of directie@ojbszilvermeeuw.nl

Als uw kind getest is op corona en het is niet besmet (uitslag is negatief), dan mag uw kind weer naar de opvang of school, ook als nog niet alle klachten zijn verdwenen.

ill ill