Weer genieten van de Voorleesdagen: Help! Een verrassing! van Mirjam Bo

Ook dit jaar zijn we weer druk bezig geweest met de Voorleesdagen. Het boek ‘Help! Een verrassing’ van Mirjam Bos spreekt de kinderen enorm aan. We zijn zelfs na deze dagen nog verder met het verhaal gegaan met verschillende activiteiten.


Ook de peuterspeelzaal was actief bezig met dit boek en omdat we allebei bezoek van de bibliotheek kregen, gingen we bij elkaar op bezoek. Dit zijn altijd hele rijke momenten van herkenning en samen genieten van het verhaal uit het vertelkastje.


Ook de andere groep van onze school wordt erbij betrokken. Zo leest de middenbouw het boek met popje voor aan de kleuters. Dit gebeurt allemaal met een goede voorbereiding en dan wordt het boek voorlezen aan 2 kleuters. De kinderen regelen dit helemaal zelfstandig.
En wat leuk dat ook de bovenbouw genoot van het verhaal. Lena heeft eerst het verhaal voorgelezen en toen samen met de kinderen vragen bedacht voor de kleuters. Het moment dat we allemaal de kleutertuin in gingen in kleine groepjes, die begeleid werden door een bovenbouwer, gaf ons kippenvel. Wat genoten de juffen van deze betrokken en mooie activiteit.


In onze groep verbinden we er allerlei activiteiten aan zoals de poppenkast met een bijna echte August en Guus. En ook de verteltas staat klaar zodat de kinderen van deze kleine verteltafel thuis kunnen genieten.
Elke keer vertellen we dit prachtige verhaal op een andere manier en maken we gebruik van het vertelkastje en het grote en kleine prentenboek. En wie denkt dat juf altijd voorleest die heeft het mis want ook onze kinderen lezen dit verhaal zelf voor!

Opeens zijn de Voorleesdagen alweer voorbij maar voor ons is dit eigenlijk altijd tekort omdat we er van alles bij betrekken en iedereen met ons mee mag doen.
En dat is genieten!

IMG_4069 IMG_4069
IMG_4066 IMG_4066
IMG_1396 IMG_1396
IMG_1403 IMG_1403
IMG_4068 IMG_4068
IMG_4067 IMG_4067